SUCCES LA PARIS

0
1031

Standul României, organizat de Institutul Cultural Român în cadrul “Salonului cărţii de la Paris”, s-a bucurat din plin de aprecierea publicului francez. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 16-19 martie și a fost deschis oficial de preşedintele Franței, Emmanuel Macron. TV Sud-Est a participat la prestigioasa manifestare culturală internațională, de unde a transmis știri și informații.

Salonul cărţii de la Paris, eveniment desfăşurat în perioada 16-19 martie, s-a deschis, miercuri seară, în prezenţa preşedintelui Emmanuel Macron. Aflat la cea de-a 38-a ediție, Salonul Cărții de la Paris a fost dedicat profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din lume, fiind deschis totodată si publicului larg. La inaugurarea standului României, organizat de Institutul Cultural Român, au participat numeroase oficialităţi, diplomaţi, scriitori, traducători, editori şi jurnalişti. Mesajul participării românești de anul la prestigioasa manifestare cultural a fost „România, așa cum nu aţi mai citit-o“.

In cele 4 zile ale Salonului, standul Romaniei a organizat 22 de evenimente, la care au participat scriitori, traducători, editori, diplomați, dintre care 15 invitați din România. Celor prezenti le-au fost prezentate ultimele traduceri în franceză finanţate de Institutul Cultural Român prin Centrul Naţional al Cărţii , precum și cărţile autorilor români publicate de edituri franceze în ultimul an: nu mai puţin de 28 titluri apărute în ultimul an în Franţa, traduceri din română sau semnate de autori români de expresie franceză. Nu in ultimul rand, evenimentul de la Paris a cuprins două segmente editoriale românești puţin cunoscute în Franţa. Este vorba despre autori si ilustratori români pentru copii, dar si despre un segment al benzii desenate românești și al literaturii române sub forma benzilor desenate.

TVSAT MEDIA GROUP, prin postul de televiziune, TV Sud Est, a fost partener media al Institutului Cultural Roman la acest important eveniment cultural. TV Sud Est a deplasat in Franta o echipa completa care a transmis in cadrul jurnalelor de stiri, informatii si imagini de la Salonul cartii de la Paris. In cadrul acestui prestigios parteneriat cu Institutul Cultural Roman TVSAT MEDIA GROUP a realizat spotul de prezentare al Romaniei la Salonul Cartii de la Paris.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =