O clădire simbol a municipiului Buzău va fi readusă la viață

0
1142

Imobilul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde a funcționat Spitalul Brătianu va deveni clădire simbol o judeului Buzău. După reabilitare, în clădire va funcționa un centru muzeal, iar de jur împrejur, va fi amenajată o grădină publică în care buzoienii se pot relaxa. Astăzi, s-a dat   startul lansarii proiectului finanțat cu bani europeni, care ar trebui finalizat in 2 ani.

Una dintre cele mai vechi clădiri din municipiul Buzău va intra în renovare. Este vorba despre imobilul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în care a funcționat fostul spital Brătianu, clădire care, de aproape două decenii, zace în paragină. Nu doar clădirea fostului spital Brătianu va fi renovată, ci și zona de jur-împrejurul imobilului. Reprezentanții Consiliului Județean spun că în zonă va fi amenajată o grădină publică, cu o fântână arteziană și băncuțe, unde buzoienii se pot relaxa în timpul liber. In cadrul centrului muzeal vor fi gazduite expoziții permanente dar și alte evenimente artistice.

Aproape 4 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu. Lucrările de reabilitare vor dura cel mult 2 ani.

Reabilitarea fostului Spital Bratianu este prima investie finanțata de Uniunea Europeană in judetul Buzau în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Imobilul  reabilitat cu bani europeni a fost construit între anii 1895 – 1896 si a fost cel mai mare spital din municipiu până în anii ’70. Odată cu deschiderea Spitalului Judeţean Buzău, cladirea respectiva a devenit secţie exterioară a acestuia, deservind sectiile de ortopedie, ORL şi dermato-venerice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =