10 DOCUMENTARE ȘI 19 SCURTMETRAJE VOR INTRA ÎN CURSA PENTRU TROFEELE REALBUZZ ȘI SHORTBUZZ

0
1804

Autor: Newss.ro

        Cele 29 de pelicule din 18 țări din Europa Centrală și de Sud-Est vor intra în cursa pentru trofeele RealBUZZ și ShortBUZZ ale primei ediții a Festivalului Internațional de Film Buzău – BUZZ CEE ce va avea loc în perioada 4 – 8 mai, la Buzău.

          10 filme, prin intermediul cărora vom face o incursiune în cea mai agitată zonă a  Europei de-a lungul istoriei, vor concura pentru trofeul RealBUZZ și au fost alese din peste 400 de documentare înscrise. Nu lipsesc nici documentarele autohtone din programul BUZZ CEE: Roboțelul de Aur (r. Mihai Dragolea și Radu Mocanu), un film despre viața buzoiencei Steluței Duță, multiplă campioană la box. Nu lipsesc din competiția BUZZ CEE nici comediile savuroase, varietatea lor evidențiind diversitatea culturilor din Centrul și Estul Europei. Astfel vor avea parte de umor turcesc, rusesc sau grecesc.

          BUZZ CEE este un festival dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, care și-a propus să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România. Proiecțiile vor rula timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

          BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău susținut de Grupul Media TVSat, Teatrul George Ciprian Buzău, SCDVV Pietroasa și Cinelab România este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău. Parteneri media ai festivalului sunt TV Sud Est, Radio România Cultural, Radio BOOM, Scurt pe 2, Media Expres, Zile și Nopți, Cinemap, TV Mania, Cinemagia.ro, Cinefan.ro, Ziarul Metropolis, Urban.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

64 + = 70