Autor: Daniel Țigleanu
Folia alimentară nu este utilă numai atunci când vine vorba despre împachetarea sendvișurilor, ci are și o mulțime de alte întrebuințări ingenioase.
Menține bananele proaspete – dacă înfășori cozile de banane în folie alimentară, acestea își vor păstra culoarea și gustul, nu se vor înnegri.
Stimulează acțiunea măștilor de față – dacă pui folie alimentară peste masca de față, aceasta va acționa mai rapid și mai eficient.
Folosește-o pe post de capac pentru pahar – o fâșie de folie din plastic poate fi folosită cu succes pe post de pahar pentru pahare.
Previne ofilirea florilor – înfășoară tulpinile florilor într-un material textile ud, acoperit apoi de folie din plastic. Astfel, florile vor rămâne proaspete zile la rând.
Ajutor de preț atunci când te muți – folia alimentară te poate ajuta atunci când te muți într-o nouă locuință. O poți folosi pentru a acoperi suportul de tacâmuri, pentru a ține capacele lipite de oale și pentru a fixa sertarele unor piese de mobilier.
Folosește-o pentru a face ouă poșate – folosește folia alimentară pentru a poșa ouăle perfect.
Folosește-o pentru a te asigura că nu ți se varsă cosmeticele – o bucată de folie de plastic pusă înaintea închiderii capacului loțiunii de corp și a altor produse cosmetic te asigură că acestea nu se vor vărsa în bagaje.
Îți permite refolosirea trafaletului – pentru a evita uscarea vopselei pe trafalet, poți înfășura trafaletul în folie alimentară. Astfel, se va păstra un mediu umed, ce va permite refolosirea acestuia
Poți face o capcană pentru muște – umple un bol cu fructe, acoperă-l cu folie alimentară și fă o gaură în mijlocul acesteia. Astfel, muștele vor pătrunde în bol dar nu vor mai reuși să iasă.
Păstrează frigiderul curat – acoperă rafturile frigiderului cu folie alimentară iar curățarea acestuia va deveni o joacă de copil.