Autor: Silvia Bunică
Clubul de Teatru “Lordul Valah” coordonat de Adrian Nicolae de la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman a organizat zilele trecute prima piesă de teatru în aer liber, iar premiera culturală buzoiană desfășurată în foișorul de lângă Vila Albatros a avut succes, zeci de buzoieni ce căutau răcoare și liniște s-au transformat într-un public interesat de momentele artistice susținute de elevii profesorului. Cum i-a venit ideea lui Adrian și cum va continua acest proiect în aer liber, dar și alături de câte cluburi din cadrul centrului, vă spune chiar acum, într-un scurt interviu.
Silvia Bunică: Când toată lumea este în vacanță, voi munciți și demarați și proiecte noi. Cu ce vă mândriți în aceste săptămâni?
Adrian Nicolae: Adevărat! Când este vacanță cu școlile, noi muncim și mai mulți, și mai mult. Și ne bucurăm să anunțăm că am demarat în aer liber un nou proiect, zilele trecute, la fel cum a făcut și colegul meu de la clubul de pictură, Ștefan Lăzărescu. Pentru că este vară, toată lumea caută răcoare, ne-am gândit să repetăm și apoi să punem în scenă câteva fragmente în foișorul din grădina parcului Marghiloman și ne bucurăm că am avut spectatori și promitem că vom continua în această locație, în special de dragul buzoienilor ce vin în parc și primesc ,,cultură pe pâine“, gratuit.
S.B.: Și dacă am reținut locația și ideea de la care s-a pornit acest proiect, să anunțăm și piesele care s-au jucat și la care au fost martori părinții și bunicii veniți cu prichindeii în parc, câte au fost la număr?
A.N.: Înainte să le anunț să spunem clar că nu ne vom opri aici. Revenind, miercuri, de la ora 11.00 s-a jucat un fragment din ,,Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, tot un fragment din „Autorul e în sală” de Ion Băieșu, și „Scrisoarea ll” și ,,Scrisoarea III” de Mihai Eminescu. Au jucat câțiva dintre elevii cu care eu lucrez intensiv săptămână de săptămână și anume Rareș Cucu, Daniela Oncioiu, Cătălin Moraru, Alexandra Ioniță, Carmen Neagu și Andreea Zaizon. Dintre aceștia, Cătălin și Rareș sunt proaspăt întorși de la Iași cu premii și merite deosebite pentru piesa ,,Fluturii sunt liberi” și cu ei mă mândresc cel mai mult și aștept și de la ceilalți elevi aceleași perfomanțe. În total, până în toamnă suntem 40 de talente cu care voi continua interpretările în aer liber.
S.B.: Apropos de toamnă, îți mai dorești elevi la clubul tău?
A.N.: Normal că da, vom da drumul la înscrieri din septembrie și cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine, putem da drumul la mai multe piese, ne putem juca cu rolurile, ne putem înscrie la cât mai multe competiții, așa că îi așteptăm pe toți copiii care au înclinație către teatru și interpretare și nu numai, să vină la Centrul Cultural Marghiloman!