NUMĂR RECORD DE VIROZE. ROMÂNIA ESTE APROAPE DE O EPIDEMIE DE GRIPĂ

0
219

România se confruntă cu  cel mai agresiv val de viroze la copii din ultimul deceniu. Am atins un  record al imbolnavirilor.

În ultimă săptămână, s-au înregistrat peste 140.000 de cazuri în total, față de 38.322 câte erau anul trecut în aceeași perioadă.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au precizat că este o creștere de aproape 120 la suta,  față de media ultimelor cinci sezoane prepandemice.

Medicii pediatri vorbesc de o triplare a internărilor în rândul copiilor și atrag atenția părinților să ceară ajutorul specialiștilor dacă după 3-4 zile febra celor mici nu dispare.

În această perioadă, cei mici trebuie să mănânce fructe, legume și supă de pui. Dar nu trebuie să lipsească tratamentul corespunzător. Dacă un copil are gripă, se recomandă tratament pentru toată familia.

În ultima săptămână au fost raportate aproape 2.700 de cazuri de gripă clinică, cele mai multe cu virusul gripal A. Dacă îmbolnăvirile se vor menține, începutul de an ar putea veni cu declararea epidemiei de gripă.

Până acum, din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire, doar  1,5 milioane de persoane au făcut vaccinul antigripal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 36