PREVIZIUNI DESPRE BUGET

0
206

Un buget decent, aproape ca și cel din 2022. Cam aceasta este estimarea președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în ceea ce privește bugetul județului pe anul viitor. Una dintre explicațiile stagnării bugetului ar fi războiul din Ucraina care a dus la o explozie a prețurilor, atât la curent și gaz, cât și la materialele de construcții. O altă explicație ar fi și rata anuală a inflației care, potrivit Institutului Naţional de Statistică, a urcat la 16,8% în luna noiembrie 2022, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 21,55%, mărfurilor nealimentare cu 16,17% şi serviciilor cu 9,51%.

O prioritate a Consiliului Județean Buzău pe anul 2023 este identificarea resurselor financiare necesare pentru a acoperi cotele de cofinanțare pentru proiectele europene pe care le are în derulare. Acestea se ridică la peste 20 de milioane de euro.

În schimb, primarul Buzăului, Constantin Toma, pare să fie mai optimist în ceea ce privește bugetul pe 2023 al municipiului, care va fi supus dezbaterii publice imediat după Revelion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 36