EXPERIENȚĂ DE NEUITAT, PENTRU COPIII REFUGIAȚI

0
267
Sursa foto: Facebook//De Scripto

Momente magice pentru zeci de copii ucraineni, refugiaţi în Buzău. Preţ de câteva ore, micuții au uitat de război şi s-au jucat cu maşinuţe şi roboţi. Totul a fost posibil cu ajutorul reprezentanţilor Muzeului Judeţean Buzău, care i-au primit în atelierul tehnic. Emoţia copiilor a fost şi mai intensă în momentul în care au fost lăsaţi să ia parte la experimente ştiinţifice. Distracţia a început la atelierul de invenţii. Atât cei mici, cât şi cei mari, au simţit pe pielea lor efectul electricităţii statice.

O mănușă inteligentă le permite micuților controleze o mașinuță electrică. Copiii au prins mai greu mișcările dar, în cele din urmă, au reușit să se distreze. Pentru părinții lor, cele câteva ore în care copiii uită de drama prin care trec sunt neprețuite. ,,Noi stăm în Sărata Monteoru şi vă mulţumim mult, inclusiv pentru această expoziţie interesantă organizată pentru copiii noştri. Copiii se bucură, sunt fericiți și noi ne bucurăm alături de ei”, spune Ana Tracenko, refugiată Odesa.

Experiența a fost una de neuitat pentru micii ucraineni refugiați în Buzău. Pentru cei mai mulți dintre ei, folosirea unor ochelari 3D era doar un vis. Însoțiți de mame și bunici, copiii cazați de mai bine de o săptămână în stațiunea Sărată Monteoru primesc cu bucurie invitațiile autorităților județene care încearcă sa le ușureze viata de refugiat. În această săptămână, copiii refugiați vor vizita gratuit și Muzeul Chihlimbarului de la Colți, dar și alte locuri de poveste din județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =