CARTIERE POLUATE, ÎN URMA INCENDIULUI IZBUCNIT IERI LA DEZPOZITUL DE DEȘEURI

0
427

Nu mai puțin de 24 de ore a durat intervenția pompierilor buzoieni și din județele vecine, împreună cu formațiuni civile, pentru a lichida total incendiul izbucnit la dezpozitul de deșeuri reciclabile de la marginea orașului Buzău. Potrivit reprezentanților GreenWeee, firma care deține depozitul, în incendiu au ars aproximativ 300 de tone de carcase de frigidere provenite din deșeu tehnologic.

Dincolo de paguba uriașă produsă de incendiu, rămâne problema poluării. Conducerea Gărzii de Mediu Buzău, prezentă ieri la locul incendiului, estima un nivel de poluare mult peste limita normală. Cartierul Mihai Viteazul, zona rezidențială cea mai apropiată de incendiu, a fost cea mai afectată de fumul gros care a acoperit zona de est a orașului. Pe lângă aerul irespirabil, locuitorii din zonă s-au trezit în gospodării cu materiale arse purtate de vânt.

Ieri după-amiază, la fața locului a ajuns și un laborator mobil de la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova. Specialiștii au făcut trei măsurători, dintre care două în cartierul Mihai Viteazul, și una la fața locului. Deocamdată, măsurătorile au arătat că au fost depășiri doar la locul incendiului, în timp ce în zona de case din apropiere sau în municipiul Buzău nu a fost detactată vreo poluare a aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 89