Cultivarea fructelor de pădure se poate tranforma într-o afacere profitabilă. O dovedesc doi soți, din comuna buzoiană Vernești, Marian și Dana Tudor, care, de mai mulți ani, cultivă pe o suprafață de peste 35.000 de metri pătrați o mare varietate de fructe de pădure. Printre butașii de muri și zmeuri, cresc inclusiv plante exotice, precum aronia sau tayberry. Căpșunii plantați și ei printre rânduri dau roade deja de o săptămână.
Căpșunele produse în ferma de lânga Buzău a soților Tudor sunt din soiuri românești, mult mai gustoase si aromate decât cele importate. Pentru că nu sunt foarte rezistente la schimbările bruște de temperatură, fructele trebuie livrate imediat după cules. Plantația de lângă Buzău are și câteva sute de pomi, care vor oferi fructe, din soiuri locale vechi, de acum și până la toamnă. Fructele de pădure sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care natura ni le acordă. Ele contin o serie largă de vitamine, minerale și antioxidanți, care sunt esentiale pentru o sănătate ferită de pericole.