SĂ PETRECEM CU MĂSURĂ DE SĂRBĂTORI

0
660

Practica medicală arată că mulți români au tendinţa să facă excese alimentare în perioada Sărbătorilor. Trebuie știut însă că mâncarea trebuie să fie hrănitoare, să ne protejeze sănătate și nu să o atace, iar, la nevoie, să joace un rol în lupta împotriva bolilor. Bucătăria tradițională românească pune în centru carnea de porc, care devine preparatul de bază mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă. Specialiștii spun că nu trebuie să ne îmbuibăm de mâncare de Crăciun și Revelion. Cei care nu trebuie să facă niciodată rabat de la principiile alimentației sănătoase sunt bolnavii cronic. Carnea roșie trebuie evitată. Nu trebuie exclusă complet din alimentație, însă trebuie să fie un echilibru între carnea roșie și cea albă.

Carnea roșie conține foarte multe grăsimi saturate ce pot să crească nivelul colesterolului, ceea ce poate duce la apariția complicațiilor cardiovasculare. Statisticile arată că proporția bolnavilor de inimă crește mult în zonele în care dieta este tradițional bogată în grăsimi saturate și săracă în vegetale proaspete. Acest lucru dă forță argumentului că antioxidanții din fructe și legume ar fi unul dintre factorii ce combat bolile de inimă. Prepararea alimentelor este esențială. Cea mai nesănătoasă, dar şi cea mai des folosită metodă de preparare a alimentelor este de departe prăjirea. O opţiune sănătoasă este prepararea cărnii la cuptor. Crăciunul şi Revelionul vin cu mese încărcate, dar şi cu pahare nenumărate. Băutorii ocazionali, însă, trebuie să aibă grijă să nu depăşească măsura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here