Specialiștii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău au reuşit să obţină ceea ce ei numesc dovlecelul „şarpe”

0
1687

 

Peste puţin timp, legumele din pieţe vor avea forme şi arome dintre cele mai neobişnuite. Dovleacul “şarpe” şi-a făcut deja apariţia pe tarabe, ce-i drept răzleţ, din seminţe create la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău, unitate cu tradiţie în realizarea unor hibrizi de legume, prin amestecul unor soiuri autohtone cu plante aduse din alte părţi ale lumii. Leguma inedită este valoroasă datorită compoziţiei sale, bogată în sodiu, potasiu, elemente nutritive şi vitamine.

După mulţi ani de muncă, specialiștii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău au reuşit să obţină ceea ce ei numesc dovlecelul „şarpe”. Este lung de peste un metru, extrem de fraged şi poate fi consumat crud sau gătit. Este un soi cu multiple întrebuinţări. Dovleacul-şarpe poate fi folosit în alimentaţie, pentru consum, cu o aromă deosebită. Este un soi care poate fi privit însă şi că plantă medicinală.

Leguma inedită este valoroasă datorită compoziţiei sale, bogată în sodiu, potasiu, elemente nutritive şi vitamine.

Dovleacul „şarpe” creat la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Legumicolă Buzău a fost obţinut din încrucişarea unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc. Cercetătorii au reuşit să stabilizeze noua creaţie, astfel că în curând vor putea chiar să vândă seminţe pentru doritorii din ţară şi din străinătate.

Ciudatul dovlecel „şarpe” poate fi folosit cu succes că plantă ornamentală datorită florilor care au un aspect extrem de plăcut şi sunt foarte parfumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here