„DE LA BAC, LA SPITAL”

0
1288

Copiatul la Bacalaureat dăunează grav sănătăţii. A pățit-o un tânăr din Rm. Sărat, care a ajuns la o clinică ORL după ce a fost prins încercând să copieze la examen, la proba de geografie, folosind metode „high-tech”. Şi-a montat căşti milimetrice în urechi, dar nu a mai reuşit să le scoată din cauza dimensiunilor dispozitivului.

Dornic să-şi mărească media pentru a promova examenul de Bacalaureat, tânărul, şi-a introdus în ureche o cască atât de mică, încât nici măcar supraveghetorii nu i-au mai putut-o scoate. După ce a fost surprins de profesorii supraveghetori, preşedintele comisiei a chemat poliţiştii, care l-au scos afară. Nici aceștia nu au reuşit să-i scoată casca din ureche, motiv pentru care l-au dus la un cabinet ORL din municipiu, unde i-a fost extras dispozitivul. Într-un final, dispozitivul „handsfree” destinat copiatului la examen a fost extras, însă elevul s-a ales cu interdicţia de a mai participa la Bacalaureat până în sesiunea din 2020.

Acesta este singurul caz de eliminare de la Bacalaureatul de toamnă, din județul Buzău, examen la care s-au înscris 580 de elevi, aproape jumătate dintre aceştia provenind din seriile anterioare. Potrivit calendarului de examen, urmeză evaluarea competenţelor, pentru candidaţii care nu le-au susţinut în sesiunile anterioare. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 47