Un tânăr din Ploiești a reclamat la Poliție că, în urmă cu câteva zile, contul său de Facebook ar fi fost spart și, de pe pagina sa personală, persoane necunoscute ar fi postat diverse mesaje care îi incită pe cei care le citesc să adere la jocul ”Balena Albastră”. Unul din mesaje spune că ”cine dorește se poate înscrie pe una dintre paginile oficiale ale jocului. (…) Oricine poate adera la grupurile care promovează conceptul. (…) Poate cu puțin noroc voi fi ”călăuza ta”. La mesajul respectiv, era atașat și numărul de telefon al tânărului.
Ca urmare, în ultimul timp, tânărul Mădălin ar fi primit numeroase critici, mesaje de amenințare, dar și apeluri telefonice de la persoane care ar dori să îndeplinească misiunile jocului.
După plângerea formulată, cazul a intrat în atenția autorităților, iar acum este cercetat de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești. Mădălin speră și el să se facă lumină, iar tinerii să își îndrepte atentia către altfel de activități și să renunțe la a mai adera la grupuri dubioase, care de multe ori, în urma experiențelor pe care le generează, conduc către finaluri tragic.
Din informațiile vehiculate în presă, jocul ”Balena Albastră” – care presupune efectuarea unui număr de 50 de ”misiuni” din ce în ce mai dificile, la finalul cărora condiția necesară câștigării este sinuciderea jucătorului – ar fi condus la peste 100 de sinucideri în rândul adolescenților ruși. Alți 3 tineri din Republica Moldova și-ar fi pus capăt zilelor tot din același motiv, cel mai cunoscut caz fiind al unui cuplu de adolescenți care au sărit împreună de pe un bloc din Chișinău.