Peste 200.000 de persoane au protestat, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Bucureşti (unele surse vorbind chiar despre 300.000 de participanţi – n.r.) timp de mai multe ore, manifestaţia – cea mai amplă din ultimele 6 zile consecutive de proteste – încheindu-se după miezul nopţii. Şi în restul ţării, mişcările de protest au cunoscut un nou punct culminant, iar românii au ieşit în pieţele publice ori au mărşăluit pe străzi în aproape toate oraşele ţării, prezenţa acestora fiind cuprinsă între câteva sute (ex. Buzău, unde între 500 şi 1000 de persoane au demonstrat în Piaţa Dacia şi au mărşăluit pe bulevardele municipiului, scandând energic „Hoţii!” în momentul când au trecut prin faţa Prefecturii Buzău) şi peste 30-40.000 la Sibiu, Timişoara sau Cluj-Napoca.
În urma şedinţei de ieri a Guvernului, Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni a fost abrogată, iar premierul Grindeanu a spus că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. Cu toate acestea, mulţi dintre protestatari spun că îşi vor continua acţiunile, pentru că nu mai au încredere în acest Executiv care i-a tratat cu aroganţă şi dispreţ, şi consideră că ar fi mult mai bine ca PSD şi ALDE să propună un nou premier şi o altă echipă pentru Palatul Victoria.
La rândul său, liderul social-democrat a afirmat la o emisiune televizată că „modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă, chiar dacă există oameni care participă la aceste acțiuni din convingere”. Liviu Dragnea a mai spus că „Ordonanța a fost doar un pretext, un pretext al celor care au incitat enorm de multă lume de bună credință să iasă în stradă, prin dezinformare. (…) De la alegerile prezidențiale încoace, miza a fost PSD. PSD să fie rupt, divizat, sfâșiat, eventual, pentru a nu avea șansa să explice românilor ce se poate face pentru ei bine”.
Şi Sorin Grindeanu a anunţat că nu va demisiona „pentru a fi pe placul străzii”, considerând că, după presiunea protestelor din ultimele săptămâni, trebuie să se revină la „jocul democratic” în virtutea căruia Guvernul poate fi demis prin moţiune de cenzură.