CONSTRUIREA UNUI SPITAL MUNICIPAL LA BUZĂU, SUBIECT SENSIBIL

0
169

Construirea unui Spital Municipal în Buzău continuă să fie un subiect sensibil pentru administrația locală. Și asta pentru că ritmul în care sunt parcurși pașii este unul foarte lent și nu  garantează finalizarea în cei șapte ani, cât este valabil actul de donație. Asta în condițiile în care terenul a fost donat municipalității, iar PUZ-ul și studiul de fezabilitate se fac de către același donator. Subiectul a fost readus în atenția conducerii Primăriei Buzău, de către deputatul Emanuel Ungureanu, prezent în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal din luna septembrie. Acesta a catalogat demersul Primăriei  drept unul extrem de lent.

În replică, primarul Constantin Toma, dă vina pe legislație, cea care întârzie demersul municipalității în realizarea acestui amplu proiect. Pe de altă parte, administrația locală mai trebuie să găsească și sursa de finanțare necesară pentru construirea spitalui municipal.

Despre necesitatea construirii unui Spital Municipal în Buzău se discută de aproape 20 de ani. Necesitatea construirii unui nou spital este recunoscută de toată lumea, mai ales după ce s-a văzut că, de-a lungul anilor, Spitalul Județean de Urgență, în ciuda numeroaselor investiții, reabilitări și dotări se dovedește insuficient pentru tratarea tuturor bolnavilor. În pandemie s-a văzut acest lucru cel mai bine. În vârful valului 4, mulți pacienți infectați au așteptat zeci de ore să se elibereze un loc pentru a putea fi internați, iar mulți pacienți cu afecțiuni cronice au rămas netratați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 44