MII DE PENSIONARI AU CERUT REVIZUIREA DECIZIEI DE PENSIONARE

0
158
Presedintele CNPP, Daniel Baciu

Zeci de mii de oameni au cerut revizuirea deciziilor de recalculare a pensiilor.  Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu,  apreciază că este un lucru normal, că oamenii vor să se informeze, şi adaugă că numărul de solicitări de revizuire a deciziilor de recalculare este foarte mic, raportat la totalul pensionarilor.

Potrivit sefului Casei de Pensii, au fost  primite 62.600 de cereri, care au fost  fie prin audienţă, fie pe cale electronică.

Dintre acestea un  număr de 2.853 de decizii de recalculare  urmează a fi revizuite în cel mai scurt timp posibil. Este un procent de 0,062% la nivel naţional din numărul total de decizii de recalculare care au fost trimise către toţi pensionarii din sistemul public.

Termenul de contestare a deciziilor de recalculare a pensiei este de 45 de zile de la momentul primirii deciziei.

La acesta moment mai sunt aproximativ 170.000 de decizii care nu au fost trimise, fie pentru că pensionarea s-a făcut în august şi este necesară întâi o decizie pe fosta lege, fie beneficiarii aveau trimise cereri de recalculare aflate în lucru sau beneficiau de decizii ale justiţiei care trebuiau puse în aplicare.

Daniel Baciu spune că angajaţii caselor de pensii fac eforturi ca întreaga procedură să se termine până la finalul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 87