BOZIORU VA PRIMI ATESTAT PENTRU DEZVOLTARE TURISTICĂ

0
230

Bozioru, comuna buzoiană unde se află celebrii trovanți de la Ulmet și misterioasele așezări rupestre va primi atestatul de zonă cu resurse turistice, care îi va permite să atragă mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, tehnice și de protecția mediului, prin promovarea unor proiecte de dezvoltare naționale, regionale și județene.

Decizia de acordare a acestui atestat a fost luată, joi, de Guvernului României, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Comuna Bozioru este renumită pentru mai multe obiective turistice de interes natural, istoric și cultural. Așezările Rupestre de la Nucu sunt un complex de chilii și biserici săpate în stâncă, datând din secolele IV-X, și sunt cunoscute pentru inscripțiile și desenele rupestre care oferă o privire în trecutul spiritual al zonei.

De asemenea, Babele de la Ulmet, formațiuni stâncoase spectaculoase, comparate adesea cu cele de la Babele din Bucegi, sunt rezultate ale eroziunii și oferă un peisaj deosebit. Unele dintre stânci sunt perfect ovale, iar altele au forma unor farfurii zburatoare. Cea mai înalta dintre Babele de la Ulmet are doi metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =