20 DE ANI DE LA TRAGEDIA DE LA MIHĂILEȘTI

0
257

Astăzi se  împlinesc 20 de ani de la explozia devastatoare de la Mihăileşti, cea mai mare tragedie produsă pe şosele României.

Pe  24 mai 2004, la aproape 30 de kilometri de Buzău, pe Drumul European 85, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat. 18 persoane, printre care 7 pompieri și doi jurnaliști au murit. La fața locului s-a produs un crater adânc de peste 6 metri, cu un diametru mai mare de 20 de metri.

Cei care se aflau în trafic atunci și-au pierdut și ei viața, iar 5 dintre pompieri au apucat să se adăpostească sub capota mașinilor de intervenție și așa au reușit să supraviețuiască.

La locul tragediei de la Mihăilești astăzi a avut loc un ceremonial religios și militar. Au fost înmânate plachete supraviețuitorilor, celor cinci pompieri, ai exploziei.

Prezent la ceremonialul de astăzi a fost  și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România.

Vinovaţii tragediei de acum 20 de ani au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, iar firmele au plătit despăgubiri de sute de mii de euro rudelelor victimelor.

Acum, la locul tragediei este un monument ridicat în memoria celor care au murit, iar supravieţuitorii exploziei revin an de an pentru a aprinde lumânări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =