UN NOU STADION?

0
813
Sursa foto: Youtube

Buzăul ar putea avea un un nou stadion de fotbal, modern, în urma promovării Gloriei în primul eșalon. Anunțul a fost făcut, joi, de primarul Constantin Toma, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Primăriei, cu jucătorii și staff-ul echipei buzoiene.

Toma i-a felicitat pe jucători și pe conducătorii clubului pentru bucuria pe care au adus-o buzoienilor prin accederea în prima ligă de fotbal și a declarat că va căuta soluții pentru construcția unei noi arene de fotbal. Variantele  luate în calcul pentru noul stadion sunt actualul amplasament, de pe Bulevardul Stadionului, care însă nu permite extinderea parcării auto, dar și o suprafață de lângă Parcul Tineretului, o zonă în care vor apărea mai multe obiective sportive și de agrement.

Stadionul din Crâng a fost ridicat, în etape, în anii ‘70 şi ‘80. Cu o capacitate de 12.000 de locuri, stadionul Gloria n-a mai avut parte în ultimii ani de investiţii semnificative, însă oferă în continuare condiţii pentru Superliga de fotbal.

Gloria Buzău a reușit să promoveze în prima ligă după o absență de 15 ani din primul eșalon, cu o etapă înainte de terminarea campionatului, după Victoria categorică, 3-0, cu Unirea Slobozia.

Gloria Buzău a mai promovat până acum în prima ligă de trei ori, în 1978, 1984 și 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 66