DE TREI ORI SĂRBĂTOARE

0
364

Eveniment cu triplă semnificație istorică, organizat, astăzi, în municipiul Râmnicu Sărat. Armata, oficialitățile județene și locale, unitățile de învățământ și instituțiile publice locale au sărbătorit Ziua de 10 Mai, moment ce marchează începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. Ceremonia militară și religioasă a avut loc la ,,Monumentul eroilor,, de la Cimitirul ,,Eternitatea,, din Râmnicu Sărat.

Festivitățile au debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți.Autoritățile s-au înclinat cu respect şi recunoştinţă în faţa eroilor neamului românesc.În cadrul ceremoniei, fanfara militară a prezentat un moment artistic.

Și forțele aeriene de la Boboc au prezentat un moment deosebit.

La evenimentul de astăzi au participat reprezentanții ai Parlamemtului României, Primăriei Municipiului Râmnicu Sărat, Primăriei Municipiului Buzău, Consiliului Județean Buzău, Instituției Prefectului, Garnizoanei Buzău, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Asociația Națională a Veteranilor de Război, precum și Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții ai Asociației Naționale Cultul eroilor ”Regina Maria” , Asociația Parașutiștilor ”Șomii”, Inspectoratul Județean de Poliție, dar și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei, Fundației ,,Mareșal Alexandru Averescu,, ,Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale, precum și cei ai altor asociații și instituții publice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 28