DOAR PATRU DIN ZECE CANDIDAȚI AU FOST RECRUTAȚI ÎN ARMATA ROMÂNIEI. CEI MAI MULȚI AU PICAT LA PROBELE FIZICE

0
117
Sursa foto: www.mapn.ro

Prima serie de recrutare și selecție a soldaților profesioniști a scos a iveală că doar patru din zece candidați au fost admiși.

Intrarea în armată se dovedește a fi  mai grea decât promovarea examenului de Bacalaureat. 60% dintre cei care au vrut să devină militari, de la începutul anului, nu au reuşit să treacă toate probele şi au fost refuzaţi. Armata se pregăteşte, așadar, să lanseze o nouă campanie.

Aproximativ 5.100 de locuri au fost scoase la concurs de Ministerul Apărării şi aproape 6.500 de candidaţi s-au înscris la centrele de recrutare pentru a deveni militari profesionişti, în perioada februarie-aprilie. Dintre aceştia, 20% au fost femei.

Deşi entuziasmul a fost mare din partea românilor şi optimismul ridicat în rândul oficialiilor MAPN, doar 40% din cei înscrişi au trecut probele de concurs. Un sfert dintre candidaţi au picat proba sportivă, 18% dintre ei nu au trecut de proba psihologică, iar 12% de ce medicală.

Din cei 6,448 de înscrişi, poartă astăzi haina militară doar 2.626. Au rămas în jur de 2.500 de locuri neocupate, iar armata are nevoie de militari. Aşa că din luna mai se deschide o nouă etape de recrutare.

Recrutarea noului personal militar vine în contextul în care aproximativ 13.000 de angajați și-au dat demisia din Ministerul Apărării de la începutul lui 2022 până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =