EXPOZIȚIE INEDITĂ

0
276

Expoziție inedită deschisă, la Râmnicu Sărat, în Pivnița Casei Domnești din cadrul Complexului Brâncovenesc. Expoziția prezintă reconstrucții 3D ale spațiului „Vilei Storck de la Balcic” și este realizată de studenți și absolvenți ai programului de masterat în design interior și spațiul public din cadrul Departamentului de Design al Universității Naționale de Arte din București.

Potrivit reprezentanților Muzeului ”Octavian Moșescu”, tema expoziției este un exercițiu artistic și intelectual necesar înțelegerii istoriei arhitecturii și designului interior de la începutul secolului XX.

Proiectele expuse sunt o reimaginare a spațiului Vilei Storck din Balcic, respectând datele istorice sau propunând noi funcțiuni care să fie în armonie cu designul din trecut. Reconstrucțiile 3D sunt concepute după documentația realizată de către profesorul Dragoș Gheorghiu împreună cu Mihaela Moțăianu și Cornelia Moțăianu și sub coordonarea acestora. Expoziția a fost donată Muzeului Municipal ”Octavian Moșescu” Râmnicu Sărat.

Vila Storck de la Balcic este o clădire care a aparținut pictoriței românce Cecilia Cuțescu-Storck și soțului acesteia, sculptorul Frederik Storck, în perioada interbelică. Clădirea care avea să servească atât ca locuință într-un peisaj mirific, cât și ca atelier de creație, a fost realizată de arhitecta Henrieta Delavrancea. Vila a fost restaurată pe exterior și toate lucrările sunt coordonate și supervizate de Ministerul Culturii din Bulgaria.

Expoziția de la Muzeul Municipal  poate fi vizitată și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 4 = 12