2000 DE LEI PENTRU TRUSOUL BEBELUȘILOR, ÎN CAZUL MAMELOR DEFAVORIZATE

0
100

Guvernul a aprobat marţi, într-o şedinţă extraordinară, Ordonanţa de Urgenţă prin care se prelungeşte, pentru perioada 2024-2027, măsura de sprijin pentru tinerele mame aflate în situaţii defavorizate. În baza documentului aprobat, mămicile primesc un tichet electronic în valoare de 2.000 de lei pentru achiziţionarea elementelor necesare unui trusou în primele trei luni după naştere.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, declară că este vorba despre  24 de milioane de euro fonduri derulate de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru intervalul 2024-2027 și care ţinteşte în medie 15.000 de mame.

El a precizat că tichetul va fi acordat pentru fiecare copil născut, pentru achiziţionarea de articole de îngrijire, îmbrăcăminte şi materiale sanitare destinate bebeluşilor.

În situația în care o mamă are gemeni, ea va primi două astfel de tichete.

Finanţarea se va face prin MIPE, în derularea efectivă a acestei măsuri fiind implicat şi Ministerul Muncii, cât şi primăriile care vor identifica şi clasifica persoanele eligibile pentru acest ajutor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 25