Buzoienii, și numai ei, sunt invitați, la o vacanță de neuitat în Ţinutul Buzăului. Din această primăvară şi pe tot parcursul verii, Consiliul Județean Buzău, alături de partenerii săi, va organiza în Geoparcul UNESCO numeroase evenimente internaţionale, tabere pentru studenţi, dar și drumeții pe trasee turistice.
Atracţiile turistice din judeţul Buzău vor fi puse în valoare în urma mai multor investiții și parteneriate încheiate de Consiliul Județean.
Instituția are în vedere și un schimb de experienţă cu reprezentanţii celorlalte geoparcuri UNESCO din Europa.
Geoparcul „Ţinutul Buzăului” a fost recunoscut drept sit UNESCO în luna aprilie 2022, fiind un teritoriu ce cuprinde elemente de interes geologic deosebit, alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric şi cultural de importanţă mondială. În acest weekend, elevii de la trei școli asociate UNESCO au vizitat Geoparcul Ținutul Buzăului, acolo unde au mers pe cel mai nou traseu marcat către geositul cu trovanți “Ciupercile de Piatră” de la Odăile.
De asemenea, ei au plantat copaci la punctele de belvedere amenajate recent pe acest traseu. Elevii au vizitat și obiectivele turistice Casa Memorială “Vasile Voiculescu” și Colecția “Muzeul Formelor”. Activitatea a fost organizată de Consiliul Județean Buzău împreună cu Asociația Ținutul Buzăului, Primăria Odăile, Fundația Pădurea de Mâine și Școlile asociate UNESCO: Colegiul Economic “Regele Mihai I”, Liceul Tehnic Buzău și Școala Odăile.