Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a descoperit salmonella în probe luate din mai multe magazine și de la mai mulți producători. Puii au fost retrași de la vânzare și s-au aplicat amenzi.
ANPC anunță că se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România.
O primă parte din probele prelevate, până în prezent, arată infestarea cărnii de pui cu două tipuri de salmonella: Infantis și Enteritidis – ambele cu risc pentru sănătatea publică. Cele mai frecvente reacții fiind infecțiile gastrointestinale.
Salmonella a fost descoperită, potrivit ANPC, în carnea de pui vândută în mai multe supermarketuri – Penny din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, dar și Colentina și Bucureștii Noi, din Sectorul 1 al Capitalei, precum și Metro Băneasa, dar și Lidl Focșani.
Carnea era – potrivit comunicatului ANPC – de la „Hanul Boieresc” și „Coco Rico” – două mărci foarte populare.
Produsele au fost declarate improprii consumului uman, au fost retrase de la consumul uman și vor fi distruse.
Totodată, s-au dat amenzi de peste 45.000 lei.