ISPITELE BUZĂULUI, LA TÂRGUL DE TURISM

0
427

Un fermecător spectacol de dansuri populare i-a întâmpinat pe turiști la standul deschis de județul Buzău, la Romexpo, în prima zi a ediției de primăvară a Târgului de Turism al României, eveniment desfășurat în acest weekend la București. ”Descoperă Buzăul” a fost mesajul transmis tuturor vizitatorilor de reprezentanții Consiliului Județean Buzău.

Ținutul Buzăului a avut parte de o promovare spectaculoasă. La standul județului, a fost proiectată o hologramă 3D a celei mai mari pietre de rumanit din lume, ce se regăsește în colecția Muzeului Chihlimbarului de la Colți, unic în țară.Acest suvenir a reprezentat o altă noutate cu care standul Consiliului Județean Buzău i-a atras pe vizitatorii Târgului de Turism.

Metodele ingenioase de promovare a județului au avut un impact neașteptat de bun. Mulți turiși au promis că vor include Buzăul în planurile lor de vacanță.

Nu doar experiențele culturale sau culinare sunt punctul forte al județului Buzău, ci și frumusețile naturale și evenimentele inedite.

Vizitatorii standului Buzăului au avut parte și de câteva surprize delicioase. Ei au putut degusta vinuri produse de Stațiunea de Cercetare Pietroasa, celebrii covrigi de Buzău, babicul de Buzău dar și alte produse tradiționale.

Standul Consiliului Județean Buzău a avut surprize și pentru copii. Cu ajutorul specialiștilor Geoparcului UNESCO și Asociației Ținutul Buzăului, cei mici, dar și cei mari au putut  învăța, la microscop, într-un ,,laborator umblător”, despre roci magmatice și fosile marine. La standul Consiliului Județean Buzău a fost prezentă doamna Dorina Pătrașcu, un artizan care lucrează obiecte din lână. De fel din Prahova, dar atrasă tot mai mult de frumusețile ținuturilor din județul Buzău, ea a decis, în urmă cu câțiva ani, să se mute pe Valea Buzăului. Promovarea județului Buzău, la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, a inclus și un atelier de opincărit. Aici, Aura Cășaru, fondatoare a Asociației „Zestrea Bisoceană”, le-a dezvăluit turiștilor câteva dintre tainele opincăritului dar și povestea opincilor din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here