ÎNCHISOAREA DE LA UNGURIU, CEA MAI MODERNĂ DIN ȚARĂ

0
977

În județul Buzău, la Unguriu, va fi construită cea mai modernă închisoare din țară. Penitenciarul va fi amenajat pe o suprafață de câteva mii de metri pătrați, unde a funcționat în trecut o unitate militară. Locul va putea găzdui 900 de deținuți, cu detenție în regim deschis și semi-deschis. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, prezentă ieri, în Unguriu, alături de directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchim și de autorități buzoiene a precizat că închisoarea este prima unitate a sistemului penitenciar ce se construiește, în România, după 24 de ani.

Investiția de la Unguriu se ridică la 65 de milioane de euro, iar lucrările vor fi gata, în 2027. Banii provin dintr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Potrivit ministrului Justiției, noul penitenciar de la Unguriu va deveni reprezentativ pentru sistemul de justiție din România.

Pe lângă cele 12 pavilioane pentru detenție, penitenciarul va avea și o clădire administrativă pentru personal, biserică, centru medical, precum și sală de sport și teren multifuncțional. De asemenea, detinuții vor mai avea la dispoziție o sală de spectacole și un studio TV. Viitorul penitenciar va avea o suprafață construită de peste 11.000 m2, clădirea de detenție va avea 3 etaje. Construcția noului penitenciar reprezintă, atât pentru comuna Unguriu, cât și pentru județul Buzău, o investiție importantă prin impactul economic în zonă. Această investiție va atrage alte investiții în infrastructură, va crea noi locuri de muncă și va aduce sume importante la bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 35 = 44