„DE LA FERMĂ, DIRECT PE MASĂ”, UN CONCEPT ADOPTAT ȘI DE ȚINUTUL BUZĂULUI

0
271

Geoparcul UNESCO „Ținutul Buzăului” lansează un proiect menit să le ofere turiștilor mâncare sănătoasă, din ingrediente proaspete, asigurate de fermieri locali. Este vorba despre conceptul „de la fermă, direct pe masă”, care a luat amploare la nivel mondial în ultimii ani. Programul constă în introducerea de produse proaspete, cultivate la nivel local, direct de la fermă, pe masă, pentru o experiență culinară.

Potrivit inițiatorilor săi, comunitatea Slow Food Buzău, această abordare va asigura cele mai proaspete alimente, va sprijini agricultura locală și va promova practici culinare durabile. Rețeaua de tip „de la fermă, direct pe masă” este menită să redefinească turismul local în cadrul Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzăului” și are la bază criterii stricte de participare. Fermierii trebuie să fie înregistrați oficial, să nu folosească pesticide și să asigure un tratament correct pentru animale.

Inițiatorii programului se așteaptă ca pensiunile și restaurantele să elaboreze meniuri speciale care să pună în evidență ingrediente 100% locale, provenite din surse durabile, promovând astfel o atracție gastronomică unică atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =