CREDITUL FERMIERULUI, DISPONIBIL DIN 15 FEBRUARIE

0
230

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a transmis faptul că de la 15 februarie vor fi disponibile Creditul Fermierului și Creditul Agricol.

Fermierii vor putea accesa un credit bancar de până la 280.000 de euro în cinci ani cu ROBOR plătit de stat. Practic, ei vor trebui să plătească doar dobânda de 1,95%.

Pentru aceste credite nu se percepe comision de rambursare anticipată, iar contractul de credit nu poate conţine clauze care să permită modificarea unilaterală a acestuia de către instituţia de credit.

Schema de ajutor de stat în cuantum total de 160 de milioane euro este fundamentată prin efectele negative pe care invazia Rusiei în Ucraina le-a adus agriculturilor români.

Măsura vine în contextul unor proteste ale fermierilor, care au cuprins toată țara.

Ajutorul financiar se acordă cel târziu la data de 30 iunie 2024 numai întreprinderilor afectate de criză.

Numărul maxim de beneficiari este estimat la 3.500.

Florin Barbu a mai menționat faptul că acciza la motorina folosită în cadrul lucrărilor agricole va fi suportată de Ministerul Agriculturii.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre subvenția de 100 de euro. Aceasta se acordă pentru vaci și bovine în acest an, valoarea totala a acestui  sprijin fiind de 16 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 86