Buzoienii vor plăti în continuare scump apa potabilă de la robinet, dar și cea care curge la canalizare. În ciuda nemulțumirii oamenilor, primarul municipiului, Constantin Toma, a declarat că, atât în acest an, cât și în 2025, prețurile la serviciile apă și canalizare vor continua să se majoreze. De vină ar fi ajustările graduale de preț ce trebuie făcute ca urmare a unui mare proiect de investiții derulat de Compania de Apă Buzău.
Toma spune că, practic, abia începând din 2026, buzoienii ar putea plăti mai puțin pe aceste servicii, deși scumpirile produse an de an fac improbabil acest lucru. De remarcat că, în urmă cu câțiva ani fosta conducere a Companiei de Apă Buzău a fost schimbată de primarul Constantin Toma și din cauză că apa ar fi fost cea mai scumpă din țară.
Proiectul cu bani europeni, care din 2020 a determinat scumpirea apei și canalizării, are o valoare de peste 350 milioane euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană, Guvernul României, autorități locale și de Compania de Apă. Pentru susținerea contribuției proprii a Companiei, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 și toate consiliile locale implicate au aprobat, în 2019, o hotărâre privind strategia de tarifare. Aceasta prevede ajustarea graduală a prețului apei potabile și a tarifului de canalizare-epurare pentru perioada 2020-2025, ajustarea fiind operată la data de 01 ianuarie a fiecărui an. Cu alte cuvinte, din luna ianuarie 2024, un metru cub de apă consumată și canalizarea aferentă vor costa 16,15 lei, însemnând un preț de 9,54 lei/mc de apă uzată. Față de tarifele actuale, majorarea efectivă este de 61 de bani pentru un metru de apă, respectiv canalizare.