PROTEST LA SPITAL

0
325

Pentru a doua zi consecutiv, angajații TESA din Spitalul Județean de Urgență Buzău au întrerupt lucrul, în cadrul unui protest organizat în fața unității medicale. Începând cu ora 10.00, timp de două ore, economiști, juriști, ingineri, referenți de specialitate, dar și muncitori, magazioneri, liftieri, garderobieri ori telefoniști au protestat față de inechitățile și discriminările salariale din sistemul sanitar.

Cadrele medicale din Spitalul Județean Buzău susțin protestul angajaților TESA.Cei care stau zi de zi la capul bolnavilor consideră că fără munca angajaților TESA nu ar fi posibil un act medical de calitate.

Printre solicitările angajaților TESA se mai numără adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de bază a personalului contractual nemedical din spitalele publice.

Potrivit protestatarilor, cuantumul salariului de bază pentru un absolvent de studii superioare este mai mic decât salariul mediu pe economie. Prin urmare, doleanțele lor sunt considerate a fi perfect corecte și trebuie luate în seamă, așa cum s-a întâmplat și cu angajații din cadrul Caselor de Asigurări de Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 15