LEGEA PENSIILOR INTRĂ ÎN LINIE DREAPTĂ ÎN PARLAMENT

0
331

Noua lege a pensiilor și-a început traseul legislativ în regim de urgență și cu un calendar foarte strâns, pe fondul unor discuții aprinse între liberali și social-democrați. După ședința coaliției, de ieri, liderii PSD și PNL au anunțat că s-au clarificat toate sursele de finanțare, iar legea e susținută de întreaga Coaliție. De asemenea, combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget sunt pe lista proiectelor urgente.

Astăzi ar urma să fie dat votul în plenul Senatului. Iar până săptămâna viitoare procedura trebuie închisă, astfel incat legea să se poată aplica de la 1 ianuarie.  In 2024 se vor face două majorări ale pensiilor, prima dată cu rata inflației, de aproape 14 la sută și apoi, din toamnă, o nouă creștere mai consistentă după recalculare.

Marcel Ciolacu a anunțat că în următoarele zile vor avea loc discuţii cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii pentru a clarifica problemele ce ţin de salarizările din domeniile respective, în vederea elaborării proiectului de buget pentru anul viitor.

Prim-ministrul a mai precizat că tot în această săptămână vor avea loc întâlniri cu ministrul Agriculturii şi cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 3