ASIGURĂRILE OBLIGATORII PENTRU LOCUINȚE, MAI SCUMPE

0
255

Primele pentru asigurările obligatorii pentru locuințe sunt mai mari începând de  duminică. Prima pentru asigurarea locuințelor situate în imobile cu structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră ori cărămidă arsă s-a majorat de la aproximativ 100 de lei la 130 de lei. Pe de altă parte, pentru asigurarea locuințelor cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din chirpici, primele rămân la același nivel: aproximativ 50 de lei.

O altă schimbare suvenită în legislație este aceea că proprietarii clădirilor cu bulină vor putea încheia asigurări facultative. În plus, asigurarea obligatorie se va putea emite și pentru perioade mai lungi de un an, dar numai în multiplu de 12 luni. Nu există un termen maxim, deci locuințele vor putea fi asigurate și pe cinci sau zece ani, cu plata anuală a primei de asigurare. Polițele obligatorii acoperă pagubele provocate de cutremure, alunecări de teren şi inundaţii.

Doar una din cinci locuințe este însă asigurată, probabil și pentru că amenzile sunt destul de mici: între 100 și 500 de lei.

Potrivit  legii, Primăriile trebuie să verifice dacă proprietarii de locuințe au sau nu au acestă poliță. Verificarea se face automat online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =