ATENȚIE LA FRAUDELE ONLINE

0
287

Luna noiembrie aduce cu ea și sezonul reducerilor de Black Friday. În această perioadă, aproape toate site-urile au lansat promoții, iar clienții sunt tentați să cumpere aproape orice. Oamenii legii îi sfătuiesc, însă, pe cumpărători să fie foarte atenți pentru că mediul online poate fi plin de capcane. Pentru a face cumpărături în siguranță, polițiștii buzoieni de la Compartimentul de Prevenire a Criminalității recomandă tuturor să navigheze pe o pagină de internet, doar după ce s-au asigurat că acea conexiune este securizată, măsură semnalată printr-o pictogramă a unui lacăt.

O altă metodă de fraudă on-line de care buzoienii trebuie să se ferească vizează primirea unor mesaje pe e-mail. Metoda este considerată de polițiști drept una dintre cele mai întâlnite ameninţări în mediul cybernetic. În ceea ce privește plata comenzii, folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire.

O practică înşelătoare folosită des de comercianți, poate fi și mărirea prețului la un produs, chiar înainte de perioada reducerilor, astfel încât, în perioada promoțiilor, clienții plătesc un preț mai mare decât cel inițial. Pe internet există mai multe comparatoare de prețuri, cu ajutorul cărora puteți vedea dacă alți comercianți au prețuri mai mici la același produs sau categorie de produse. Verificați cu mare atenție prețul produselor la mai multe magazine sau chiar căutați istoricul de preț al acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 30