LICEUL TEHNIC BUZĂU SI-A LUAT UN ALT NUME

0
878

Un nou liceu buzoian și-a găsit patron spiritual. Începând cu anul școlar viitor, Liceul Tehnic Buzău va deveni Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza”, după o decizie luată cu unanimitate de voturi în Consiliul de administrație al școlii.

Provocarea de a schimba denumirea liceului a fost lansată de conducerea unității la aniversarea a 50 de existență a Liceului Tehnic Buzău. Conducerea școlii le-a propus buzoienilor să aleagă prin vot o nouă denumire a liceului. După o selecție preliminară, buzoienii au optat pentru două variante: Liceul Tehnologic ,,Alexandru Ioan Cuza” sau “Leonardo da Vinci”. În final, cei mai mulți votanți l-au preferat pe Alexandru Ioan Cuza, artizanul Unirii Principatelor de la 1859.

Înființat în 1973, Liceul Tehnic a avut mai multe denumiri. Dacă la început s-a numit Liceul Industrial Materiale de Construcții, în 1976, unitatea a primit titulatura Liceul Industrial nr. 7. După Revoluție, instituția de învățământ și-a schimbat denumirea în Grup Școlar de Materiale de Construcții. Din anul școlar 2000-2001, s-a numit Colegiul Tehnic, pentru ca apoi să devină Liceul Tehnic Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 49