ASIGURAREA PENTRU LOCUINȚĂ, MAI SCUMPĂ CU 30 %, DE LUNA VIITOARE

0
232

De luna viitoare, mai exact din  11 noiembrie, vom plăti mai mult cu 30 la sută, pentru unele asigurări obligatorii ale locuințelor împotriva dezastrelor naturale: inundații, cutremure, alunecări de teren. Sunt reguli noi care se aplică după ce o lege a fost modificată în primăvară. Însă obligativitatea încheierii acesteia este doar la nivel teoretic pentru că nu există statistici care să arate câţi români au fost amendaţi pentru că nu au asigurare obligatorie pentru locuinţă.

Acum o astfel de poliţă costă 100 de lei, iar de la mijlocul lunii viitoare va fi cu 30 de lei mai scumpă. Scumpirea se aplică doar în cazul locuinţelor care au structură solidă, din beton şi cărămidă. Prima decontată de stat rămâne însă aceeaşi: 20 de mii de euro.

Patru din cinci locuinţe din România nu au asigurare obligatorie.

Noiembrie aduce şi modificări legislative pentru proprietarii de locuinţe. Astfel, la cumpărarea sau vânzarea unui imobil trebuie ca acesta să aibă o poliță obligatorie valabilă. Se speră ca prin această schimbare să crească gradul de cuprindere a asăgurărilor obligatorii de locuinţe.

Numai anul acesta au fost reparate şi reconstruite peste 3 mii de locuinţe care aveau asigurare obligatorie în caz de dezastre naturale, iar daunele s-au ridicat la aproximativ 5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =