ENERGIZANTELE, INTERZISE VÂNZĂRII MINORILOR

0
366

Energizantele vor fi  interzise minorilor. După ţigări şi alcool, de acum încolo şi energizantele vor fi pe lista interzisă vânzării minorilor, dacă nu sunt supravegheaţi de un părinte. Legea a fost votată de Senat.

Consumate mai ales în sesiunile de examene, teste sau concursuri, energizantele pot provoca dependenţă. Băuturile sunt periculoase din cauza conţinutului ridicat de zahăr, cafeină şi taurină. Un adolescent care bea 4 energizante într-o zi consumă echivalentul a 10 cafele espresso. Limita de cofeină impusă de societăţile pediatrice internaţionale, pentru copiii cu vârstele între 12 și 18 ani, este de 100 de miligrame pe zi, adică cel mult un espresso şi jumătate.

Medicii avertizează şi asupra efectelor adverse ale acestor băuturi. 4 din 10 tineri s-au plâns de dureri de cap, insomnie, amețeli, dificultăţi de respiraţie și creșterea tensiunii arteriale.

Anual, românii beau energizante de 60 de milioane de euro. Datele arată că, zilnic, peste 40.000 de litri de astfel de băuturi se vând în ţara noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 89