240 DE ROMÂNI, CU DUBLĂ CETĂȚENIE, BLOCAȚI ÎN GAZA, LA GRANIȚA CU EGIPTUL.

0
329

240 de români cu dublă cetățenie sunt încă blocati în sudul Fâșiei Gaza. Au cerut să fie evacuați de urgență, dar așteaptă la punctul de trecere Rafa de la granița cu Egiptul, care – din motive de securitate – nu s-a deschis deocamdată.

Reprezentanții Ministerului de Externe țin legătura pe WhatsApp cu cei care vor să iasă din zona de conflict și spun că în Egipt sunt pregătite autocare pentru românii din Gaza.

Potrivit Ministerului nostru de Externe, în Fâșia Gaza locuiesc 350 de români cu dublă cetățenie. 240 dintre ei au cerut repatrierea, după ultimatumul Israelului.

Este vorba despre români cu dublă cetățenie, româno-palestiniană, comunitatea fiind formată în principiu din femei românce căsătorite cu palestinieni, dar și din copii care provin din familii mixte.

Reprezentanții MAE dar și asociațiile de români din Europa îi sfătuiesc și pe ceilalți români din Gaza să ceară repatrierea, pentru că pericolul este iminent.

O aeronavă operată de o companie privată a adus azi-noapte în ţară, de la Tel Aviv, din Israel, mai mulţi români care au plecat din cauza războiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 33