A REAPĂRUT PESTA PORCINĂ ÎN JUDEȚUL BUZĂU. AU FOST IDENTIFICATE DEJA 3 FOCARE

0
335

Este, din nou, alertă, la Buzău, din cauza pestei porcine. După o perioadă de acalmie, virusul a reapărut. De la începutul lunii au fost depistate nu mai puțin de 3 focare, iar medicii veterinari au sacrificat 20 de porci.

Cea mai gravă situație a fost într-o gospodărie din Pănătău, unde au fost confirmate cu pestă și eutanasiate 16 animale. De asemenea, proprietarul porcilor a fost amendat cu 1.200 de lei și nu va fi despăgubit pentru animalele omorâte, deoarece nu le ținea în spații închise și se face, astfel, vinovat de apariția focarului. În continuare, veterinarii buzoieni fac apel la populație să respecte măsurile ce se impun în astfel de cazuri și să anunțe autoritățile imediat  ce apar simptome.

Avertismentul medicilor vizează mai ales zona de câmpie a județului Buzău, unde riscul apariției pestei porcine, în contextul nerespectării măsurilor de biosecuritate, este mai mare, dat fiind că județele învecinate, Brăila și Ialomița, se confruntă la rândul lor cu cazuri de pestă porcină africană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 26