7 ZONE CU RISC DE INUNDAȚII ÎN BAZINUL BUZĂU-IALOMIȚA

0
221

Situație îngrijorătoare în județul Buzău. Specialiştii  Administraţiei Bazinale Apele Române Buzău- Ialomița au identificat 7 zone cu potenţial de risc de inundaţii. Este vorba despre râurile Buzău, Bâsca Chiojdului, Sărăţel, Câlnău, Comisoaia și Bălăneasa.

Specialiştii de la Apele Române au anunțat că pentru prevenirea inundaţiilor, au fost programate lucrări de decolmatare a unor albii de râuri, concomitent cu executarea unor lucrări de întreţinere a infrastructurii hidrotehnice.

Reţeaua cursurilor de apă din bazinul hidrografic Buzău-Ialomiţa se întinde pe o lungime de aproximativ 1.700 de kilometri. În ultimii ani, în bazinul hidrografic al Buzăului au fost înregistrate mai multe depăşiri ale cotelor de apărare, cea mai importantă fiind semnalată în luna martie 2018, la staţia hidrometrică Sita Buzăului. În perioada următoare, Administraţia Bazinală a Apelor Buzău-Ialomiţa va desfăşura o acţiune de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, îndeosebi în zonele cu risc potenţial semnificativ de producere a unor viituri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 90