PELERINAJUL SFINTEI PARASCHEVA, DE LA IAȘI, ÎNCEPE MAI DEVREME , ANUL ACESTA

0
286

Cel mai mare pelerinaj ortodox din estul Europei, al Sfintei Parascheva, de la Iaşi, începe anul acesta mai devreme, adică pe 7 octombrie. Dacă în alţi ani, preoţii pregăteau totul în jurul datei de 10 octombrie, acum pelerinii se vor putea închina mai multe zile la racla cu sfintele moaşte. Zilele trecute a fost montat baldachinul care urmează să fie îmbrăcat în flori.

Sutele de mii de credincioşii aşteptaţi se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Andrei Criteanul, supranumit exarhul cântăreţilor bisericeşti.

De mai bine de 350 de ani, oamenii din ţară şi de peste hotare vin la Iaşi să îi spună Sfintei necazurile şi să ceară ajutor.

Slujbele vor putea fi urmărite şi de la distanţă. În mai multe locaţii din oraş vor fi amplasate ecrane de mari dimensiuni unde vor rula imagini live de la procesiune.

Sfânta Parascheva s-a născut aproape de Istanbul, în prima jumătate a secolului al XI-lea. A moştenit o mare avere de la părinţi, dar a dat totul săracilor şi şi-a dedicat întreaga viaţă Mântuitorului. Se spune că este izvor de binecuvântare sufletească şi trupească pentru cei care o cheamă în rugăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 95