PROGRAMUL CASA VERDE FOTOVOLTAICE A FOST SUSPENDAT.

0
222

Programul  național Casa Verde a fost suspendat de magistraţii Curţii de Apel Oradea, după ce o societate care se ocupă cu montajul fotovoltaicelor a dat în judecată Administraţia Fondului pentru Mediu. Motivul, cererea de înscriere în lista instalatorilor autorizați a fost respinsă de autorități.

Decizia magistraţilor este executorie, aşa că până la o hotărâre definitivă în instanţă, programul este suspendat. Aşadar, nicio firmă de profil nu mai poate instala panouri din fondurile guvernamentale.

Administraţia Fondului pentru Mediu menţionează că va depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea în vederea deblocării şi reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp.

Programul Casă Verde are 86.000 de beneficiari anul acesta. Bugetul total al acestei sesiuni este de aproape două miliarde lei, din care peste 1,7 miliarde de lei alocat persoanelor fizice şi 17,5 milioane de lei pentru unităţile de cult. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, contribuția proprie a beneficiarului fiind de 2000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 29