VEȘTI BUNE PENTRU AGRICULTORI

0
241

Vești bune pentru agricultura buzoiană. În viitorul apropiat, județul va beneficia de un centru Regional de colectare și condiționare a legumelor și fructelor. În total, în România vor fi construite, cu bani de la Ministerul Agriculturii, 15 astfel de centre de colectare, în 6 județe din țară. Aflat într-o vizită de lucru la Buzău, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a inspectat mai multe terenuri, pentru a alege cea mai potrivită locație pentru centrul regional din județ. După evaluarea mai multor opțiuni, el a decis ca centrul să fie construit pe un teren din comuna Mihăilești, aproape de Drumul European 85.

De asemenea, ministrul Agriculturii a anunțat că vor fi alocate fonduri importate pentru instalarea tinerilor fermieri legumicultori.

Fiecare centru regional va avea 3.000 de metri pătrați, 4 benzi de sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor. Este vorba despre roşiile, castraveţii, ardeiul gras şi ardeiul capia, din bazinul legumicol Glodeanu Sărat – Limpeziș- Movila Banului. Noul spațiu le va oferi fermierilor resursele necesare pentru a gestiona recolta în mod eficient și pentru a furniza produse de calitate consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =