NOI PAȘI PENTRU ,,ORBITAL”

0
179
Sursa: CNAIR

Se fac pași mari pentru construirea Orbitalului Municipiului Buzău, cel de-al treilea inel de circulație al orașului. Șoseaua de pe digul râului Buzău este configurată prin modernizarea actualei șosele de centură și completarea pe sectoare unde aceasta nu este realizată. Noua centură ocolește orașul pe o distanță de 24 de kilometri. Deocamdată, a fost desemnat câștigătorul studiului de fezabilitate pentru „Orbital”.

Orbitalul va face legătura, atât cu viitorul drum expres Buzău – Brăila, cât și cu viitoarea autostradă A7, București- Ploiești – Buzău – Focșani – Pașcani – Siret. După realizarea proiectului tehnic, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va executa acest tronson de centură, care va îmbunătăți mult traficul auto în Buzău.

Momentan, șoseaua de centură a municipiului Buzău funcţionează doar pe tronsonul dinspre comuna Mărăcineni către sud, până la intersecţia cu Drumul European 85 pe o lungime de 6,5 kilometri. Aceasta are rolul de a prelua traficul greu de tranzit între regiunea Moldovei şi București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 85