CONTROALE EXTINSE, LA STAȚIILE DE CARBURANȚI, DEPOZITE ȘI TRANSPORTATORI

0
309

Ordinul ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, semnat ieri, bagă în ceață autoritățile buzoiene. Conform documentului, sub coordonarea prefecților, timp de două luni de zile, vor avea loc controale la nivel național la toate stațiile de distribuție a carburanților de orice fel, dar și la depozite și la transportatori. Chiar dacă actul normativ pare a fi unul extrem de complex și de complet, după cum recunoaște prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, totuși, un termen folosit în acest ordin, creează ceva confuzie.

Tocmai pentru a nu da greș în a efectua această sarcină, conducerea Prefecturii a decis că, un prim pas, până la demararea controalelor, să fie documentarea completă înainte de a se pleca pe teren. Daniel Țiclea spune că la acest moment nu se cunoaște exact numărul de stații de distribuție a carburanților de orice fel, existente la nivelul județului Buzău.

Cea mai mare provocare este, după opinia prefectului Daniel Țiclea, să verifice dacă ceea ce vor găsi pe teren corespunde cu documentele în baza cărora funcționează stațiile și depozitele de combustibil.

La această acțiune de control vor participa echipe mixte de control din 11 instituții publice care au atribuții legale în această privință. Este vorba despre Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat,  Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Autoritatea Rutieră Română, Garda Națională de Mediu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Vamală Română, Inspecția Muncii, Inspectoratul Județan pentru Situații de Urgență și Inspectoratul Județean de Poliție. Controalele survin după tragedia de la Crevedia unde, cel mai probabil  în urma unui transfer de GPL de la o cisternă la alta, făcut în condiții care par ilegale și cu o sursă de foc în apropiere, au avut loc mai multe explozii soldate cu doi morți și 56 de răniți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 73