MIERCURI, 16 AUGUST, ÎNCEP PROBELE SCRISE ALE BACULUI DE TOAMNĂ. ÎN PREMIERĂ, TEZELE VOR FI CORECTATE DIGITAL

0
301

Aproape 34 de mii de absolventi de liceu participă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, iar de miercuri,  vor susține probele scrise. Prima dintre ele, cea la Limba și literatura română.

Tot de miercuri, 16 august, și  reprezentanții Ministerului Educației vor da piept cu emoțiile, pentru că în premieră, lucrările vor fi corectate digital. Toate tezele vor fi scanate la finalul probelor și introduse într-o platformă online. Acestea vor fi corectate de la distanță în format electronic, fără ca profesorii evaluatori să atingă hârtia. Inițiatorii proiectului speră ca astfel să reducă greșelile din neatenție care îi costau uneori pe copii și 3-4 puncte din nota meritată. Teza va ajunge simultan, anonimizat și prin platforma securizată la doi profesori. Aplicația va scădea timpul mediu de corectare, care e în jur 20 de minute. Iar dacă pentru un exercițiu candidatul poate primi cel mult 5, nu-i va permite profesorului să scrie 6.​

În fiecare sală în care se va da bacalaureatul de toamnă au fost instalate un scanner și un laptop, o investiție semnificativă asigurată din bugetul Educației.

Mâine, 16 august, va avea loc prob scrisă, la Limba şi literatura romănă, iar pe 17 august este programată proba profilului. Pe 18 august, elevii vor avea proba la alegere a specializării, iar pe 21 august se va destăşura proba scrisă la limba maternă. Pe 29 august se vor afişa rezultatele finale, după rezolvarea contestaţillor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =