MINISTERUL SĂNĂTĂȚII:STRATEGIA NAȚIONALĂ DE VACCINARE NU IMPUNE VACCINAREA OBLIGATORIE

0
179

Ministerul Sănătăţii a informat că proiectul de hotărâre de guvern privind strategia naţională de vaccinare în România până în 2030, care a fost pus în dezbatere publică zilele trecute, nu impune vaccinarea obligatorie. De asemenea, se arată că vaccinarea nu va fi obligatorie nici în şcoli.
Proiectul are ca scop atingerea beneficiilor maxime ale vaccinării în România, prin asigurarea accesului echitabil la servicii de vaccinare sigure şi eficace, care să contribuie la o stare de sănătate mai bună a populaţiei.
Ministerul Sănătăţii a informat, săptămâna trecută, că a demarat şi o campanie naţională de informare şi conştientizare asupra importanţei vaccinării, sub sloganul „Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”.
Campania de informare şi conştientizare constă în promovarea a câte cinci spoturi audio şi video, adaptate principalelor categorii de public: cel general, bebeluşi, copii şi adolescenţi, vârsta a III-a, persoanele aflate în grupe de risc şi se va desfăşura în următoarele trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 50