TROVANȚII DE LA ULMET, ÎN PERICOL DE PRĂBUȘIRE

0
266

Trovanții de la Bozioru, obiectiv turistic cunoscut drept „Babele de la Ulmet”, și una dintre cărțile de vizită ale Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzăului”, se află în pericol de prăbușire. Mai précis, doi dintre trovanți s-au deplasat și există pericolul ca pietrele masive să se desprindă și să o ia la vale. Pentru a evita eventuale incidente, mai multe indicatoare care conțin avertizări în privința pericolului de prăbușire au fost montate, zilele trecute, în zona Trovanților de la Bozioru. Decizia a fost luată de Consiliul Județean, la sesizarea mai multe persoane, atât turiști, cât și reprezentanții Asociației Ținutului Buzăului. Cum numărul turiștilor care ajung în zonă este foarte mare, autoritățile lucrează la schimbarea traseului care duce spre obiectivul turistic astfel încât să se evite direcția în care s-ar putea prăbuși cei doi trovanți.

La Bozioru urmează să ajungă o echipă de experți care să analizeze situația și, mai ales, să găsească cea mai bună soluție pentru securizarea zonei și pentru protejarea obiectivului turistic.

Autoritățile buzoiene atrag atenția vizitatorilor care ajung la Trovanții de la Ulmet să evite să se mai apropie de rocile masive, să nu se mai sprijine de ele și, mai ales, să nu se mai urce pe formațiunile geologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 25