ORDIN COMUN PENTRU ASISTENȚĂ MEDICALĂ ÎN ȘCOLI

0
239

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au semnat un ordin comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior.

„Am semnat, împreună cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, ordinul comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală pentru antepreşcolari, preşcolari, elevi şi studenţi, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior. Dată fiind reorganizarea creşelor ca unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, au fost introduse precizări privind asigurarea cu personal medical a acestora”, a scris Deca, miercuri, pe Facebook.

Potrivit ministrului, metodologia oferă informaţii referitoare la examinările medicale de bilanţ şi la modul în care starea de sănătate a copiilor şi a studenţilor este supravegheată în unităţile de învăţământ.

Au fost introduse şi precizări privind rolul şcolilor, al universităţilor şi al autorităţilor publice locale în ceea ce priveşte starea de sănătate a preşcolarilor, a elevilor şi a studenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 78